Baardbalsem vs. baardolie: Waarom je beide nodig hebt

We begrijpen dat de woorden baardbalsem en baardolie misschien vreemd zijn voor elke man die vol overtuiging gelooft dat het kweken van een baard al genoeg werk is. We begrijpen het, baarden laten groeien kan lastig zijn. En de meeste mannen verwachten vanaf het begin veel van hun baard. Zelfs als ze niets anders doen dan afspoelen met water en hun gezichtskleed zo nu en dan het aan de lucht laten drogen. Daarom zijn we hier om deze vette evangelie te verkondigen.

Baardbalsem en baardolie. We zweren erbij. We leven ervan. We groeien ermee.Het houdt baarden zacht, gezond en gelukkig. Als je niet weet wat het is, maak je dan geen zorgen. Dit artikel is voor jou.

Wat is baardolie?

De beste manier om baardolie te beschrijven is als een moisturizer, maar dan voor je baard.Niet alleen houdt het je baardharen gehydrateerd en zacht, maar het helpt ook de huid onder je baard te hydrateren. Wie ooit te maken heeft gehad met baardjeuk door een droge huid, weet hoe belangrijk hydratatie kan zijn.

Maar dit zijn niet de enige redenen waarom baardolieserums een vast onderdeel van je baardverzorgings- en verzorgingsritueel zouden moeten zijn. Hier zijn nog een paar voordelen van baardolie:

  • Het kan een gezonde baardgroei ondersteunen en bevorderen. Dit varieert per ingrediënt, maar anekdotisch bewijs suggereert dat de hydraterende en verzachtende effecten van baardolie een gezondere groei van elke baardlengte kunnen bevorderen.

  • Het voegt glans toe. We weten allemaal dat een glanzende baard een gezonde baard is, en baardolie zorgt voor veel glans zonder dat je baard er vettig uitziet, zoals bij andere producten het geval is.

  • Het kan je baard er voller doen uitzien. De verzachtende, temmende en glansversterkende eigenschappen van baardolie kunnen je helpen je vale baardharen te stylen en te temmen voor een voller uiterlijk.

  • Het laat je baard waanzinnig lekker ruiken. Dit is zonder meer een favoriet voordeel. De meeste mensen beseffen niet hoe fijn een heerlijk ruikende baard is totdat ze er een hebben. Geloof ons, als je eenmaal de zoete geur van citrus of munt ruikt die rond je gezichtsdeken zweeft, ben je nooit meer dezelfde.

De beste manier om baardolie te gebruiken is door het aan te brengen zodra je uit de douche of het bad komt. Werk het in je baard en huid met je vingertoppen, en geniet van de geïmproviseerde gezichtsmassage die het resultaat is. Een van de geweldige dingen van gezichtsmassages met baardolie is dat ze de bloedsomloop kunnen verbeteren en de haargroei kunnen stimuleren.

We kunnen de voordelen van baardolie voor je baard en huid niet genoeg benadrukken. Maar als er nog één product is dat we moeten toevoegen aan onze lijst van must-haves voor fantastisch gezichtshaar, dan is het wel baardbalsem.

Wat is baardbalsem?

Wanneer je een lange baard hebt, is baardbalsem je beste vriend. Net als zijn vettere broertje olie, is baardbalsem geweldig voor het toevoegen van vocht aan je gezichtshaar en huid. De meeste baardbalsems zijn gemaakt van essentiële oliën (die ongelooflijk lekker ruiken), een vorm van natuurlijke was en een vochtinbrenger.
De hardere, dikkere consistentie, vergeleken met baardolie, biedt meer houvast en heeft zijn eigen unieke voordelen:

  • Het helpt je baard in vorm te brengen. De meer kleverige textuur van baardbalsem betekent dat het werkt als een laagblijvende baardpommade. Het droogt je baardharen niet uit en maakt ze niet stijf. Het is gewoon beter in het temmen van weerbarstige baardharen dan gewone baardolie. Dit maakt het geweldig voor dagelijkse baardstyling.

  • Het is perfect om middelgrote tot lange baarden te hydrateren zonder er vettig uit te zien. Baardbalsem werkt als een leave-in conditioner om te voorkomen dat je lange baardharen droog en pluizig worden en er onverzorgd uitzien.

Baardbalsem moet dagelijks worden aangebracht als je een paar baardharen moet temmen of je baard voor de dag moet stylen. Het is ook belangrijk dat je de baardbalsem aan het eind van de dag uitwast, want door ophoping kunnen je poriën verstopt raken en kun je last krijgen van puistjes.

Als je niet zeker weet welk product voor jou geschikt is, is er goed nieuws: je kunt ze allebei gebruiken. Door baardolie te gebruiken na het douchen en baardbalsem aan te brengen zodra de olie enigszins is geabsorbeerd, maak je optimaal gebruik van beide producten en krijg je alle glans, zachtheid en stevigheid die ze bieden.