SCUMBASH 2023, ONE DAY OF PURE GODDAMN ROCK ’N’ ROLL! (NEDERLANDS)

Tough, tougher, toughest: met de toevoeging van de laatste zeven explosieve acts is de 5e editie van het Rotterdamse festival ScumBash compleet. Ook Peter Pan Speedrock (NL), Born From Pain (NL), Discipline (NL), Cenobites (Rotterdam), Mindwar (BE), Skroetbalg (NL) en The Shivvies (Rotterdam) komen op zaterdag 4 februari 2023 de boel op stelten zetten in de spraakmakende RDM Onderzeebootloods, tijdens One Day of Pure Goddamn Rock ’n’ Roll.

Eerder werden de volgende geweldenaars al aangekondigd: The Toy Dolls (UK), The Exploited (UK), Slapshot (USA), Batmobile (NL), Mad Sin (DE), Death Before Dishonor (USA), The Spades (NL), Carnivore A.D. (USA), Hoods (USA), Brick By Brick (USA), Savage Beat (NL), Day Drinker (NL-BE), Risk (DE) en The Heart Monitors (Rotterdam).

Met 21 bands op verschillende podia wordt deze dag van pure goddamn Rock ‘n’ Roll ongetwijfeld een glorieuze bijeenkomst van vrienden, freaks en diehard fanaten. De early bird tickets zijn al uitverkocht en een groot deel van de reguliere tickets is ook al weg, dus beter vroeg dan laat.

Reguliere Tickets kosten €49,- en zijn te koop via www.scumbash.nl.

SCUMBASH 2014-2022
Mede geïnspireerd door Speedfest (het jaarlijkse feest van Peter Pan Speedrock in het Eindhovense Klokgebouw dat tegenwoordig als Helldorado door het leven gaat) besluiten de mannen van het Rotterdamse Schorem Barbier in 2013 om zelf ook een festival te gaan organiseren dat aansluit bij de uitstraling en sfeer van hun eigen internationaal gevierde (en wereldwijd veelvuldig gekopieerde) barbiershop in de havenstad, en dat een geheel eigen unieke plek in de festivalwereld inneemt. De slogan ”One Day of Pure Goddamn Rock ’n’ Roll” dekt de lading volledig.

Er komen niet alleen maar nette mensen naar ScumBash maar ook vooral liefhebbers van psychobilly, punk- en garagerock, hardcore, surf, ska, metal, outlaw country, roots en verwante muziekstijlen. Ofwel: feestbeesten met een Rock-‘n’-Roll-levensstijl. De geslaagde combinatie van de locatie, de sfeervolle aankleding (waaronder een bruisende lifestyle area) en een ijzersterk programma maakt dit authentieke evenement uniek.

De eerste drie edities in 2014, 2015 en 2016 worden in de markante Van Nellefabriek gehouden, één van de voornaamste industriële monumenten van Nederland. Voor de vierde editie verhuist ScumBash in 2017 naar de ruigere RDM Onderzeebootloods in de Rotterdamse haven, die één op één bij het stoere en sfeervolle karakter van het festival past.

 

ScumBash Express weer is terug!
Stap in de pendelbus naar ScumBash, zo is op en neer een fluitje van een cent. De bus vertrekt vanaf Rotterdam Centraal Station, “halte GG” aan de Conradstraat, wat tevens de retourlocatie is na afloop van het evenement.

De buskaartjes zijn geldig voor de heen en terugreis. Terugkomen van ScumBash naar Rotterdam Centraal kan op elk moment tussen 20:00 en 01:00 uur.

TICKETS
Tickets zijn beschikbaar via www.scumbash.nl.
Reeds gekochte tickets voor 2021 zijn voor de komende editie in 2023 geldig.