Schorem presenteert eigen boek: ROACH. Je verslindt ‘t met huid en haar. (NEDERLANDS)

Al jarenlang komen mannen uit alle hoeken van de wereld naar Schorem Haarsnijder en Barbier voor één van de 12 Signature Haircuts en een potje Reuzel pomade. En nu is er ook een boek: ROACH. Het is alles waar het hart van Robert-Jan Rietveld en Jelle Mollema sneller van klopt. Prachtig haar, fotografie, styling en de liefde voor stripboeken. De afgelopen twee en half jaar werkten Robert-Jan en Jelle in de schaduw met een zelf samengesteld team om wat in hun hersenpan leefde te vertalen naar een boek over de stad Eversteijn. Afgelopen maandag 31 oktober ging het boek officieel in de verkoop, dit werd gevierd tijdens de boekpresentatie van ROACH in Schorem.

Over het boek ROACH.
“Roy Barbosa is een genadeloze maffiabaas die je beter niet kunt naaien. Maar in de door ongedierte geteisterde stad Eversteijn staat er altijd wel een kakkerlak klaar om hogerop te komen. Plots is de tweeling van Barbosa ontvoerd. Het wakkert de woede van de bendeleider aan en verstoort het subtiele machtsevenwicht tussen de heersende families in de stad waardoor deze in een waas van geweld verzinkt. Tegen de gitzwarte achtergrond van een stad gebouwd op bloedvergieten, hebzucht en decadentie, is er een verhaal dat verteld moet worden. Een verhaal over geld, oud en nieuw. Gezocht door velen, verdiend door weinigen.”

Oprichter Robert-Jan:
“Wij hebben altijd een creatief vuur gevoeld om iets te creëren dat groter is dan een geweldige foto of gaaf kapsel. ROACH is het grootste project wat wij ooit zijn aangegaan. We fotografeerden meer dan honderd modellen die het mogelijk maakten het verhaal van Eversteijn vorm te geven in boek wat nergens misstaat. Het boek is perfect voor op de koffietafel: het is voer voor je ogen en de fantasie. Over elk klein detail dachten we na.”

ROACH is een Reuzel productie waaraan vele bekende gezichten meewerkten, waaronder team members van Schorem Haarsnijder en Barbier en The Old School Barber Academy.
Iconische striptekenaar en illustrator Erik Kriek verzorgde het tekenwerk, Robert-Jan Rietveld en Lennart van Baalen kozen de woorden en lieten deze dansen tot de laatste punt.

Jelle Mollema fotografeerde alle modellen en vertelde in samenwerking met Duncan Bailey (styling) het verhaal van de personages.

Eversteijn wacht op je.

ORDER ROACH